Hagyó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Technológiaváltó és alkalmazott megoldások:
Egyedi innovatív technológiák fejlesztése; IOT és szenzortechnológia; adatgyűjtés, valós idejű megfigyelés, elemzés
A miskolci Hagyó Kft. a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának 2020. évi Innovációs díjában részesült ebben az évben. Az elismerést az újonnan kifejlesztett univerzális lepárló berendezéséért kapta, mely aromaprofilra optimalizált számítógépes vezérléssel van ellátva.
A HAGYÓ UNIVERSAL egy olyan világszínvonalú, egyedülálló berendezés és a hozzá tartozó teljes technológia, ami lehetőséget biztosít bármely nemzet párlatának tökéletes minőségű megalkotására. Fejlesztésénél alapvető cél volt egy olyan lepárlási technológia és a hozzá tartozó lepárló berendezés megalkotása, mely akár gabona, akár gyümölcs cefréből képes mind aromákban gazdag (pl. pálinka, whisky, rum), mind pedig aromákban szegény, de alkoholban dús (pl. vodka) prémium minőségű párlat előállítására, teljesen kontrollált formában. A berendezés moduláris egységeinek köszönhetően fel van készítve az olyan különlegesebb eljárást igénylő párlatok előállítására is, mint a gin. Az előállítható végtermék-variánsok száma gyakorlatilag végtelen, számának csak a főzőmester fantáziája szab határt.
Már több országba is került az új lepárlóból (Örményország, Egyesült Királyság). A szeptemberi Modern Mintaüzem programon az érdeklődők a berendezés 1000 literes változatát (HAGYÓ UNIVERSAL 1000L) tekinthetik meg Indiába (Új-Delhi) szállítása előtt.
Egyedi innovatív technológiák fejlesztése; IOT és szenzortechnológia; adatgyűjtés, valós idejű megfigyelés, elemzés
A miskolci Hagyó Kft. a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának 2020. évi Innovációs díjában részesült ebben az évben. Az elismerést az újonnan kifejlesztett univerzális lepárló berendezéséért kapta, mely aromaprofilra optimalizált számítógépes vezérléssel van ellátva.
A HAGYÓ UNIVERSAL egy olyan világszínvonalú, egyedülálló berendezés és a hozzá tartozó teljes technológia, ami lehetőséget biztosít bármely nemzet párlatának tökéletes minőségű megalkotására. Fejlesztésénél alapvető cél volt egy olyan lepárlási technológia és a hozzá tartozó lepárló berendezés megalkotása, mely akár gabona, akár gyümölcs cefréből képes mind aromákban gazdag (pl. pálinka, whisky, rum), mind pedig aromákban szegény, de alkoholban dús (pl. vodka) prémium minőségű párlat előállítására, teljesen kontrollált formában. A berendezés moduláris egységeinek köszönhetően fel van készítve az olyan különlegesebb eljárást igénylő párlatok előállítására is, mint a gin. Az előállítható végtermék-variánsok száma gyakorlatilag végtelen, számának csak a főzőmester fantáziája szab határt.
Már több országba is került az új lepárlóból (Örményország, Egyesült Királyság). A szeptemberi Modern Mintaüzem programon az érdeklődők a berendezés 1000 literes változatát (HAGYÓ UNIVERSAL 1000L) tekinthetik meg Indiába (Új-Delhi) szállítása előtt.